Hem Naturlig Sötning Steviaprodukter Historia FAQ Recept Shop Kontakt Press ÅF

Naturligt sött - en väg till ett sundare liv

När vi tänker på socker så tänker vi ofta på att det gör oss överviktiga, eller ännu värre påverkar vår risk att få en blodsockersjukdom. Många lever dessutom med dagliga problem att hantera socker.

Socker är en naturlig del av vår kost, men det är mängden socker som vi äter som är problemet. Om vi bara kunde byta ut det mesta av det socker vi dagligen sätter i oss i mat och dryck så har vi grunden till en god energibalans.

En hälsosam kost och en tanke på vad vi äter kan hjälpa oss från ohälsa och göra att vi får lagom energi för att utföra dagens sysslor.

SteviaVital ® hjälper dig när sötsuget är som störst

Sötsuget finns för många av oss i bakhuvudet och lurar oss från gång till annan att ta den där chokladbiten eller läsken som stillar vår hunger för sötma.

Använder du istället produkter som baserar sig på Stevia Vital ® så kan du ganska snart halvera ditt sockerintag av socker från sockerrör eller betor. Leta efter produkter med Stevia Vital ® nästa gång du handlar.

Stevia Vital ® kan tack vare sina noll kalorier, hjälpa dig att gå ner i vikt, att behålla den vikt du har och göra att du kan undvika karies. För det är ju så att Stevia inte heller ger hål i tänderna tack vare sitt neutrala ph-värde.

För varje sockerbit du byter ut mot Steviasocker eller Stevia Extrakt tjänar du ca 14 kalorier.

Det betyder att en kopp kaffe med SteviaVital® i stället för två sockerbitar skulle ge dig ca 28 kalorier i vinst. Dricker du fyra koppar per dag ger det dig 112 kaloriers vinst.

En vanlig dag kan man reducera sitt intag med upp till 300-400 kalorier bara på att undvika socker till kaffe, te, fil och mellanmål. Byter du dessutom bort läsk och saft mot egenkomponerad steviadryck, t ex citron-/apelsinsaft med SteviaVital® så är det ca 42 kaloier per 100g/1 dl dryck. En 50 cl dryck mindre ger dig 210 kalorier tillbaka.

Allt är naturligtvis relativt och du kan t o m tjäna det dubbla eller mer på att baka själv och se till att du inte äter onödigt socker i dina produkter.

Tillsammans med t ex dagliga promenader och en tanke på vad du äter så behöver inte viktminskningen bli en plåga. Nu kan du unna dig något sött igen!

 

SteviaVital ® passar även diabetiker

Ett stort antal av våra kunder är diabetiker som för att kunna äta sött, måste planera sina måltider. Ett sätt att undvika insulin- och blodsockerhöjningar för dem är att hålla sig till sötningsmedel med t ex Aspartam, Sukralos, Cyklamat och Sackarin.

Många diabetiker har hört av sig och tackat för att att de äntligen kan få ett sötningsmedel som är helt naturligt och inte artificiellt.

Många är osäkra på dessa typer av sötningsmedel och då rekommenderar vi varmt Stevia som garanterat använts i flera hundra år utan problem.

Se mer om diabetes här»

Passar till bakning, matlagning och dryck

Stevia Vital ® tål hög värme utan att förändra karaktär vilket gör att den passar utmärkt till livsmedel. Stevia Vital ® använder du med fördel även i din egen bakning, matlagning och dryck.

Vi har två typer av Stevia, Stevia Extrakt (pulver) och Steviasocker (kristaller).

En likhet som steviaextraktet har med andra sötningsmedel är att den inte är fermenterade, dvs den jäser inte. Man bör därför basera sina recept på sockerfri bakning eller matlagning.

Våra SteviaSockerprodukter däremot har bättre jäsningsegenskaper.

Stevia Vital ® Steviasocker & Extrakt

Stevia Vital ® är ett naturligt och gott sötnings-medel från plantan Stevia Rebaudiana.
Det speciella med Stevia Vital ® är att det är helt naturligt, har noll kalorier, noll kolhydrater och noll GI. Godkänt av WHO/FDA/EFSA  Läs mer »

Handla här. Fraktfritt över 600:- !

I vår webbshop hittar du våra olika Stevia-produkter i dess olika former, bordssocker och koncentrat. Du väljer den som passar dig bäst. Just nu fraktfritt över 600:- (Gäller Sverige).
Gå till webbshoppen »

Handla i din lokala butik!

Nu kan du kan prata med din butik så att de tar hem våra produkter! Genom att handla lokalt slipper du t ex fraktkostnad och expeditionsavgift.
Be dem ta hem din SteviaVital-favorit.
Återförsäljare sökes»